I nærare tjue år har eg vore med og gått på hjortejakt i lag med hjortejaktlaget fugl og fisk. Nokon jeger med gevær har eg aldri vore, men har alltid medbrakt min eigen Canon speilrefleks for å forevige dei mange situasjonar jegerane er oppe i. I tillegg driv eg litt med hobbykokkelering på si, og i mange år har vi vore samla fyrste helga i jakta til god mat og jaktprat heime hjå oss. I år hadde vi dugnad på nedvasking og rydding av ei 2-300 år gamal nystove for å ha hjortefesten der. På Svalbard fekk eg mykje inspirasjon til å utvide kokkekunsten, og resultatet vart ein 7 retters middag for 14 personar. Det kan være ei stor utfordring sjølv på eit kjøkken med komfyr og oppvaskkum og alle kjøkkenreidskapane for hand. Noko heilt anna er det å lage til maten i ei gamal steingrue, steingolv, provisorisk kjøkkenbenk og ikkje innlagt vatn. Her skal eg presentere menyen i bilder som ber litt preg av hastverk, fordi det går fort unna i svingane når ein skal servere såpass mange svoltne gjester. Ps, eg fekk ingen klager på maten.
Forrett: spekemat av hjort,heimebaka flatbrød og potetsalat.
Servert på fjøler frå Eid bruk.
Venterett: grilla røykelaks av villaks, ostekrem, agurksalat og russisk ørretrogn.
Servert på steinheller frå Hornindalsvatnet.
Jegerane måtte hjelpe til med kjøkkenteneste og servering.
Koserett: Roastbiff av hjort, honningmelon.
Servert på 200 år gamle dreia tretallerkar.
Eksotisk rett: Grilla filet av Svalbardrein, mandelpotetpure, sjalottlauk og kantarell.
Servert på steinheller frå Hornindalsvatnet.
Og gjestene var samla rundt det gamle bakstebordet.
Mellomrett: Grilla tiurbryst, mandelpotetpure, heimelaga viltsaus,kantarell, tytebær.
Hovedrett: Heislteikt hjortefilet, mandelpotetpure, heimelaga viltsaus, sjampinjong, tytebær.
Dessert: Molteostekake, molte og villbringebærsaus, skogsbær.
Vart du svolten no?
Mmmmm....Utruleg imponerande. Var ikkje klar over at du har slike talent.
SvarSlett