søndag 23. august 2020

Bergen-Kirkenes tur-retur med Hurtigruta

Eappe 7, Havøysund Tromsø

Innimellom all bilderedigeringa frå Hurtigruta blir det mange andre opplevingar og fotografering så difor går det litt treigt med bilda frå turen med Hurtigruta.  Det får no så være, dei kjem no etterkvart.
Dei fleste bilda vi ser på nettet frå Nordnorge er midnattsol, høge spisse fjellformasjonar som stuper rett i havet, flotte badestrender og nydelege solnedgongar frå Lofoten.  
Misforstå ikkje, eg nyt kvart einaste bilde og studerar dei så langt tida rekk.  Eg prøver etter beste evne å vise fram det eg har sett og opplevd på heile turen langs kysten frå Bergen til Kirkenes sett frå Hurtigruta.  Til lenger nord ein kjem, til lenger er der mellom husa og grendene.  Mange av husa og dei små gardsbruka er nok nedlagde og fråflytta og kanskje brukte til feriehus og liknande.  Likevel har der budd folk for ikkje altfor mange år sidan.  Då vi passerte var det lyst heile døgnet, fin temperatur og behageleg å være ute.
Dersom vi hadde vore der i januar, februar i snøstorm, 20 minusgrader og mørkt nesten heile døgnet trur eg dei fleste av oss hadde bukka under ganske fort.
Det var korte opphold ved kai på dei fleste stader sørover denne dagen, berre i Hammerfest låg båten ved kai i ein og ein halv time.  Då vart det ein snartur i land
 der vi var innom kyrkjegarden for å sjå på gravene til Liv sine nære slektningar.
Her kjem bilda frå 7. etappe.


























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar