onsdag 3. august 2011

Møretur

Dagsturar i nærområdet er både spanande og lærerikt, og i forrige veke fekk bygda Flø på Sunnmørskysten eit lenge planlagt besøk.  Eg trudde i utgangspunket at Flø bestod av to hus pluss ein Moods of Norway butikk, men vart kjempeoverraska over alle dei store, fine og flate gardsbruka og alle husa der ute.  Ei naturperle med storhavet rett utanfor.



På biletet under ser vi den ikkje heilt ukjende øya Runde som dei fleste fugle og fotointeresserte har besøkt, så også medlemmar i Nordfjord fotoklubb tidligare i sommar.





Macroobjektivet er alltid med på tur, og det er utruleg kva ein kan finne av rare plantar berre ein ser seg litt omkring.





Returen gjekk via Festøy, Standal mot Ørsta og Austefjorden, og ei det fantastiske været var det ei oppleving med dei flotte fjella i Hjørundfjorden i solnedgongen.  Må forøvrig nemne at det spisse fjellet i bakgrunnen på biletet under er Hornindalsrokken.  Det er mitt favoritt fjell og turen opp dit er berre heilt topp dersom du ikkje har høgdeskrekk.





Eg heldt på å ramle på elva i rein begeistring då eg fekk sjå denne perla av ei kvelvingsbru på Ytre Standal.  Den er bygd i 1842 og er den eldste kvelvingsbrua i distriktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar