lørdag 15. april 2017

Turist på heimebane

Eg har budd i Eid i over 60 år, men har aldri gått kulturløypa frå Sagaparken  til Lunden før no på tirsdag.  Riktignok har eg gått både i Eidsgata, Tverrgata og Myklebusttunet, men aldri med guide som ein turist. Derimot har eg aldri vore opp på Rundehaugen, Skjoratippen og Lunden før, og det var ei oppleving i seg sjølv.  Riktignok gjekk ruta forbi Skjoratippen, så den ekspedisjonen har eg tilgode til ein annan gong.  Kan hende eg skal prøve å finne fram på eiga hand.  Tusen hjarteleg takk skal i alle fall du Janne ha for levande og interessant guiding og som historiefortellar,  du er som klypt ut av historiebøkene.
Ferda var imidlertid ikkje slutt med dette.  Etter turen til Lunden fekk eg endeleg ta vikingskipet som er under bygging i nærare augesyn.  Eit imponerande skue, og med Agnar Kragset som stødig og levande forteljar om korleis byggeprosessen gjekk føre seg vart det ein svært interessant time.
Ferda gjekk så opp i operahuset og påsketreffet som vart arrangert der med mange interessante stands og mykje folk som vanleg.
Dagen var runda av med Malakoff artistslepp i Gymmen og konsert med bandet Pil & Bue.
Eg må innrømme at eg er imponert over og svært nøgd med kva eg fekk med meg i løpet av nokre ettermiddagstimar i kulturlandsbyen Nordfjordeid.
Her kjem ein liten bildeserie  over mine opplevingar som turist på heimebane. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar